donderdag 24 juli 2014

Vanaf morgen: de 15 van 2014

De temperaturen lopen op, het aantal lezers loopt terug en het aantal nieuwe releases beperkt zich tot hooguit een handvol per week (waarbij nog niet is gezegd dat er een interessante tussen zit). Zelf verlang ik ook weer even naar de klassiekers uit de platenkast, naar het beste van de Franse zuchtmeisjes of op zijn tijd een vleugje bossa nova. De eerder aangekondigde zomerstop moet er daarom maar eens gaan komen, maar tijd voor terugkijken is er natuurlijk altijd. 
Daarom vanaf morgen: de 15 van 2014. Niet per se de beste platen van de eerste helft van 2014, maar allemaal platen die me wisten te verrassen, verbazen en betoveren. Voor een belangrijk deel ook platen die veel te weinig aandacht hebben gekregen trouwens en daarom absoluut een tweede kans verdienen.
Wanneer de mzuiekindustrie weer wakker wordt, word ik het ook. Hoeft op zich niet lang te duren, want voor de tweede helft van augustus en september wordt al heel veel moois aangekondigd, waaronder zelfs een plaat van persoonlijke favorieten Ryan Adams. Erwin Zijleman