maandag 7 september 2015

The Bird And The Bee - Recreational Love

The Bird And The Bee is een duo dat bestaat uit multi-instrumentalist Greg Kurstin en zangeres Inara George (overigens de dochter van Little Feat’s Lowell George). 

Ik was een jaar of acht geleden zeer te spreken over het titelloze debuut van het duo, maar de platen die The Bird And The Bee in de jaren erna afleverden zijn me grotendeels ontgaan. 

Vijf jaar na de, overigens heel aardige, plaat met vertolkingen van songs van Hall & Oates, zijn Greg Kurstin en Inara George terug met Recreational Love. 

The Bird And The Bee vertolkt dit keer weer eigen werk, maar als er op de cover had gestaan dat dit keer het minder bekende werk van Hall & Oates aan de beurt was, had ik het onmiddellijk geloofd. Recreational Love staat immers vol met zonnige en buitengewoon lekker in het gehoor liggende popliedjes met een flinke dosis blue-eyed soul. 

The Bird And The Bee koos op haar debuut nog voornamelijk voor een jazzy 70s geluid, maar klinkt op haar nieuwe plaat een stuk moderner. Greg Kurstin was de afgelopen jaren zeer succesvol met het schrijven van songs voor onder andere Sia, Kelly Clarkson, Pink, Ellie Goulding en Lily Allen en dat heeft invloed gehad op het geluid van The Bird And The Bee. 

Op Recreational Love zijn meer popinvloeden te horen dan op de vorige platen van het duo en bovendien klinkt The Bird And The Bee elektronischer dan voorheen. In eerste instantie vond ik allemaal wel erg zoet en lichtvoetig, maar als je wat beter luistert steekt het allemaal knap en bij vlagen heerlijk avontuurlijk in elkaar. 

Greg Kurstin zorgt voor een zwoel en afwisselend klankentapijt waarin tal van invloeden worden verwerkt en Inara George is een uitstekend zangeres, die de popzangeressen waarmee haar muzikale partner de afgelopen jaren werkt met gemak de baas is. 

Het zorgt er voor dat het buitengewoon aangename Recreational Love van The Bird And The Bee toch steeds weer in de cd speler verdwijnt en vervolgens alleen maar lekkerder en onweerstaanbaarder wordt. Erwin Zijleman