woensdag 4 mei 2016

Teddy Thompson & Kelly Jones - Little Windows

Zelfs als Teddy Thompson maar een klein beetje van het muzikale talent van zijn ouders zou hebben meegekregen, zou het interessant zijn om zijn muzikale verrichtingen te volgen. 

Dat Teddy meer dan een beetje van het talent van zijn ouders Richard en Linda Thompson heeft overgenomen is de afgelopen 15 jaar wel duidelijk geworden. 

Teddy Thompson heeft een vijftal meer dan uitstekende soloplaten op zijn naam staan, houdt er nog wat andere bands op na en liet eerder dit jaar op het debuut van Dori Freeman horen dat hij ook weet hoe een plaat geproduceerd moet worden. 

Aan muzikaal talent schort het dus zeker niet, maar net als zoveel andere muzikanten met beroemde ouders, schiet het met de carrière van deze Thompson telg nog niet echt op. 

De onlangs verschenen plaat die Teddy Thompson samen met de onbekende Amerikaanse singer-songwriter Kelly Jones maakte, gaat daar zeker geen verandering in brengen, maar voor de liefhebber is dit een bijzonder lekkere en goed gemaakte plaat. 

Teddy kreeg de Britse folk vast met de paplepel ingegoten, maar de al geruime tijd vanuit New York opererende muzikant heeft ook andere liefdes. Op Little Windows eren Teddy Thompson en de mij onbekende zangeres Kelly Jones de country zoals die een aantal decennia geleden werd gemaakt. 

Little Windows keert terug naar de jaren 50 en sluit aan bij de muziek van The Everly Brothers, die vervolgens wordt voorzien van een dosis country. In vocaal opzicht klinkt het uitstekend. Teddy Thompson en Kelly Jones kunnen allebei geweldig zingen, maar op Little Windows slagen ze er ook nog eens in om hun stemmen prachtig te laten samenvloeien, waardoor ze zowaar in de buurt komen van de gouden keeltjes van Don en Phil Eberly. 

In muzikaal opzicht klinkt het allemaal prachtig oorspronkelijk, waarbij de gitaren zorgen voor een vleugje rock ’n roll en vooral het heerlijk zuigende orgeltje een onuitwisbare indruk maakt. 

Little Windows zal de carriere van Teddy Thompson zoals gezegd geen boost gaan geven, maar een ieder die de vorige platen van de man hoog heeft zitten, zal zeker genieten van deze aangename en geweldig uitgevoerde terugkeer naar de 50s. Erwin Zijleman