dinsdag 8 september 2015

Canen - A Matter Of Time

Aan het begin van het jaar besprak ik twee EP’s van de uit New York State afkomstige Canen. 

Deze Canen, overigens vernoemd naar een Romeinse godin die met haar zang de natuur betoverde, maakte flink wat indruk met de buitengewoon fraaie wijze waarop ze songs van anderen vertolkte. 

Dat deed Canen met zoveel gevoel en beleving dat ik nauwelijks kon geloven dat ze pas twaalf jaar oud was toen ze haar EP’s maakte. 

Afgaande op de informatie op de Facebook pagina van Canen heeft ze haar dertiende verjaardag nog steeds niet gevierd, maar er ligt al weer een volgende EP klaar, A Matter Of Time. Canen is misschien nog geen jaartje ouder, maar in vocaal opzicht is ze op A Matter Of Time al weer een paar stappen verder. 

Ook op A Matter Of Time vertolkt Canen weer uitsluitend songs van anderen. Dit varieert van Ain’t No Sunshine van Bill Withers tot jazz standards en songs uit The Great American Songbook als I’ve Got A Guy In Kalamazoo, Ain’t Misbehavin’, They Can’t Take That Away From Me en I've Got My Love To Keep Me Warm. Het zijn stuk voor stuk songs waar velen de tanden op stuk hebben gebeten, maar de piepjonge Canen blijft moeiteloos overeind. Dit doet ze dankzij een geweldige stem, maar misschien nog wel opvallender is het gevoel dat Canen in haar stem legt. 

Dat ze niet uitsluitend uit de voeten kan met klassiekers bewijst ze overigens met haar eveneens bijzonder fraaie vertolking van A Matter Of Time van haar mentor Anna Coogan (die zelf ook prima platen maakt). 

Canen heeft het geluk dat ze zich heeft omringd met de juiste mensen en muziek kan maken met inhoud. Met zo’n stem kan het alleen maar resulteren in een prachtige carrière. Slechts 12 jaar oud heeft Canen al drie EP’s op haar naam staan waarvan veel zangeressen alleen maar kunnen dromen. Ik ben nu al benieuwd naar het vervolg. Erwin Zijleman

A Matter Of Time van Canen ligt niet in Nederland in de winkel, maar kan worden verkregen via cdbaby (http://www.cdbaby.com/cd/canen4) of via Amazon (zie de banner hieronder).