13 november 2015

Joe Bonamassa - Live At Radio City Music Hall

Joe Bonamassa waardeer ik zeer als gitarist, maar zijn soloplaten laat ik eerlijk gezegd meestal liggen. Ik geef dan ook eerlijk toe dat ik Live At Radio City Music Hall in eerste instantie alleen maar vanwege de hoes heb opgepikt. 

Eerder dit jaar was ik immers in de Radio City Music Hall in New York en dat is een plek waar je de muziekgeschiedenis met bakken op kunt scheppen (de rondleiding is zeer aan te bevelen en niet zozeer vanwege het fotomoment met één van The Rockettes). 


Joe Bonamassa en zijn band stonden er helemaal aan het begin van dit jaar ook twee avonden en voor een ieder die er niet bij was is er nu een fraaie live-registratie. 


Ik ken Joe Bonamassa zoals gezegd vooral als een geweldige gitarist, dus dat hij in deze hoedanigheid de pannen van het dak van de oude Radio City Music Hall speelt wekt geen enkele verbazing. Joe Bonamassa overtuigt op deze live-registratie echter ook als zanger en wat heeft hij een competente band om zich heen verzameld. 


Live At Radio City Music Hall knalt uit de speakers en imponeert met een gloedvolle mix van blues, soul en rock. Normaal gesproken speelt Bonamassa volgens mij een akoestische en een elektrische set. Op deze live-registratie loopt dit wat door elkaar heen, maar het is in alle gevallen genieten. 


De wat rauwere tracks met spetterend gitaarwerk en soulvolle blazers overtuigen heel makkelijk, maar ook wanneer Joe Bonamassa gas terug neemt maakt hij veel indruk, mede door de geweldige percussionist (Lenny Castro) en pianist (Reese Wynans) die hij in de akoestische tracks naast zich heeft staan. 


Live At Radio City Music Hall bevat zo’n 5 kwartier muziek en het is 5 kwartier intens genieten. Ik ga de man’s soloplaten er ook maar eens bij pakken, want ook met de songs van Joe Bonamassa is echt helemaal niets mis. De fraaie beelden op de DVD zijn de kers op de taart. Wat een aangename verrassing. Erwin Zijleman