01 november 2015

Lenne Klingaman - The Heart Is The Hunter

Lenne Klingaman is een Amerikaanse actrice, die een enkeling zal kennen als de ijsverkoopster in de serie Welcome to Sanditon. 

Ik ken de acteerprestaties van Lenne Klingaman niet, maar het resultaat van haar andere passie weet me sinds een week of wat wel te boeien. 

Dankzij een geslaagde crowdfunding campagne kon Lenne Klingaman immers een paar weken geleden haar eerste plaat afleveren en het is een prima plaat geworden. 

Voor The Heart Is The Hunter wist de singer-songwriter uit Los Angeles uiteindelijk een redelijk budget te vergaren, waardoor ze een beroep kon doen op muzikanten en een producer die weten hoe een goede plaat moet klinken. 

In muzikaal en productioneel opzicht is er dan ook niets aan te merken op het debuut van Lenne Klingaman en ook in vocaal opzicht overtuigt de Amerikaanse singer-songwriter vrij makkelijk. Lenne Klingaman beschikt over een krachtige en heldere maar ook zwoele en gevoelige stem, die het goed doet in meer pop georiënteerde songs, maar ook overeind blijft in songs met meer invloeden uit de Amerikaanse rootsmuziek. 

Zeker in de wat meer ingetogen en zich langzaam voortslepende songs weet Lenne Klingaman me te overtuigen en betoveren met erg mooie vocalen. Deze songs zijn gelukkig zwaar in de meerderheid, want het uptempo niemendalletje aan het begin van de plaat had er bijna voor gezorgd dat The Heart Is The Hunter na een paar minuten al weer in de digitale prullenbak was verdwenen. 

Dat brengt me direct bij het punt dat Lenne Klingaman nog zal moeten ontwikkelen. De singer-songwriter uit Los Angeles schreef zelf een aantal songs voor haar debuut en vertolkt hiernaast songs van Peter Gabriel, Leonard Cohen, Randy Newman en een aantal traditionals. De laatsten zijn wat overbodig, de eerste soms wat te hoog gegrepen en ook de eigen songs van Lenne Klingaman zijn niet allemaal even sterk. 

Desondanks is The Heart Is The Hunter een aangenaam en bij vlagen veelbelovend debuut. In de gaten houden deze dame. Erwin Zijleman

The Heart Is The Hunter van Lenne Klingaman ligt niet in Nederland in de winkel, maar kan worden verkregen via cdbaby (http://www.cdbaby.com/cd/lenneklingaman).