zondag 22 augustus 2021

Don Everly (1937 - 2021)

 


Zijn jongere broer Phil overleed in 2014, maar vandaag is ook Don Everly op 84-jarige leeftijd overleden. 

Don en Phil Everly maakten vanaf de jaren 50 furore als The Everly Brothers. Met name door de werkelijk fantastische harmonieën timmerden de twee met veel succes aan de weg. In de jaren 50 en 60 scoorde het duo hit na hit, maar in de jaren 70 maakte ruzie tussen de broers een tijdelijk einde aan de carrière van The Everly Brothers. In de jaren 80 doken ze nog een keer succesvol op, maar na 1989 maakten ze geen nieuwe muziek meer.

Sindsdien is de invloed van de muziek van The Everly Brothers alleen maar gegroeid. Zeker de afgelopen jaren doken talloze bands op die zich nadrukkelijk lieten inspireren door de harmonieën van Don en Phil Everly. The Brothers Brothers, The Lost Brothers, The Cactus Blossoms, Cut Worms, The Milk Carton Kids en noem ze maar op. Het leverde veel mooie albums op, maar de gouden keeltjes van Don en Phil Everly evenaarden ze geen van allen.

Vanaf vandaag klinken de harmonieën van Don en Phil hierboven, maar ook het aardse bestaan van de twee zal niet snel vergeten worden. Erwin Zijleman