zaterdag 18 juli 2015

Stephanie Fagan - The March

Stephanie Fagan is een Amerikaanse singer-songwriter die het tot dusver niet voor niets krijgt in de muziekindustrie. 

De oorspronkelijk uit Florence, South Carolina, afkomstige muzikante debuteerde in 2009 met het veelbelovende Ideas For Your Earbone, waarna ze in 2012 diepe indruk maakte met het werkelijk prachtige Heart Thief. 

Heart Thief schaarde ik persoonlijk onder de beste platen van 2012 en ik was zeker niet de enige die de plaat terecht de hemel in prees. Desondanks kwam de carrière van Stephanie Fagan niet echt van de grond, waarna ze terugkeerde naar South Carolina en de muziekindustrie vaarwel leek te zeggen. 

Zover is het gelukkig niet gekomen, want met The March laat Stephanie eindelijk weer iets van zich horen. The March is een EP met vier songs, die inmiddels gezelschap hebben gekregen van een bonus-track en instrumentale versies van de songs op de EP. 

Het zijn songs die het volgens Stephanie Fagan goed moeten gaan doen op bruiloften. Nu ben ik niet gek op de muziek die over het algemeen op bruiloften wordt gedraaid, maar de songs van Stephanie Fagan zouden een ware verademing zijn. 

The March is ver verwijderd van Heart Thief dat toch vooral een singer-songwriter plaat was. Op The March laat Stephanie Fagan zich uitsluitend begeleiden door een (elektrische piano) en staat haar stem centraal. 

Het is een stem die Heart Thief naar grote hoogten wist te tillen en dat doet de stem van Stephanie Fagan ook weer met de songs op The March. Het doet me af en toe wel wat denken aan Natalie Merchant en dat moet worden gelezen als een zeer groot compliment. Hiernaast klinken uiteraard echo's van de grote singer-songwriters uit de jaren 70 door. 

Of ik de songs van The March hier snel op een bruiloft ga horen durf ik te betwijfelen, maar dat ze nog vaak uit de speakers gaan komen is zeker, want wat is het mooi. De intieme en emotievolle songs op The March smaken bovendien naar veel meer, dus pak de Greyhound naar Nashville Stephanie Fagan en verover de wereld! Erwin Zijleman

The March van Stephanie Fagan ligt niet in Nederland in de winkel, maar kan wel worden besteld via haar webstore, waar ook het briljante Heart Thief nog op je ligt te wachten: http://www.stephaniefagansings.com/store.