29 oktober 2021

Jackson+Sellers - Breaking Point

De jonge en talentvolle countryzangeressen Jade Jackson en Aubrie Sellers bundelen op Breaking Point, het debuut van Jackson+Sellers, de krachten en leveren een prima album af
Samenwerkingen tussen countryzangeressen uit Nashville, duiken de afgelopen jaren met enige regelmaat op, maar de samenwerking tussen de jonge muzikanten Jade Jackson en Aubrie Sellers is wat mij betreft verrassing. Een zeer aangename verrassing. Het debuutalbum van de twee valt op door lekker in het gehoor liggende songs, een bij vlagen behoorlijk stevig rockgeluid en vooral door de prachtig bij elkaar kleurende stemmen van Jade Jackson en Aubrie Sellers. Beiden tekenden de afgelopen jaren voor twee prima soloalbums, maar dit fraaie tussendoortje als Jackson+Sellers laat horen dat er nog volop groeit zit in de carrières van deze twee talenten uit Nashville.


Jackson+Sellers is een gelegenheidsduo dat bestaat uit Jade Jackson en Aubrie Sellers. Het zijn twee jonge countryzangeressen, die allebei inmiddels twee albums op hun naam hebben staan, en vooralsnog ben ik onder de indruk van het gehele oeuvre van zowel Jade Jackson als Aubrie Sellers. 

De twee jonge singer-songwriters hebben, nadat ze samen speelden op het festival Americanafest in Nashville in 2019, hun krachten gebundeld op Breaking Point, het debuutalbum van Jackson+Sellers. Het is een album dat voor mij uit het niets kwam deze week en bovendien op een moment dat ik mijn selectie voor deze week al had gemaakt, maar het debuut van het duo Jackson+Sellers kon en wilde ik niet laten liggen. 

Ik ben zoals gezegd onder de indruk van de eerste twee albums van zowel Jade Jackson als Aubrie Sellers. Het zijn albums die in het hokje countrypop thuis horen, maar binnen dit hokje bestrijken de twee muzikanten uit Nashville, Tennessee, een breed palet, dat zowel op kan schuiven richting pop als richting rock, met altijd flink wat invloeden uit de country als bepalend ingrediënt. 

Het is niet anders op Breaking Point dat kan opschuiven richting countrypop, behoorlijk stevig kan uitpakken of juist aansluit bij de zwoele countrymuziek zoals die een aantal decennia geleden werd gemaakt. Breaking Point laat horen dat Jade Jackson en Aubrie Sellers niet voor niets de samenwerking hebben gezocht. De muzikale chemie tussen de twee jonge vrouwen is duidelijk hoorbaar op het album en wordt nog wat versterkt door hun prachtig bij elkaar kleurende stemmen. 

Breaking Point opent met een lekker stevige versie van Julie Miller’s The Devil Is An Angel, die direct het vocale talent van de twee jonge zangeressen laat horen. Ook in de tweede track en titeltrack spelen stevige gitaren en vocaal vuurwerk een belangrijke rol, maar schuiven Jade Jackson en Aubrie Sellers wat op richting Nashville countrypop. 

Het klinkt bijzonder lekker, maar het kippenvel kwam bij mij opzetten bij het meer ingetogen As You Run, waarin soberdere klanken worden gecombineerd met prachtige zang en harmonieën van de twee muzikanten uit Nashville. Het is een track die, nog wat meer dan de eerste twee tracks, laat horen dat 1+1 ook wel eens 3 is. 

Breaking Point had van mij veel meer van dit soort tracks mogen bevatten, maar ook in de wat stevigere tracks maken Jade Jackson en Aubrie Sellers makkelijk indruk met goede en aanstekelijke songs, met een fraai klinkend geluid en vooral met uitstekende vocalen. 

Voor het geluid tekent Ethan Ballinger, die het album niet alleen produceerde, maar ook tekent voor weergaloos gitaarwerk met af en toe heerlijke solo’s. Ook de overige instrumenten op het album klinken overigens prachtig en kleuren met enige regelmaat buiten de lijntjes van de geijkte Nashville countrypop, wat een pré is. 

Breaking Point bevat naast de al eerder genoemde song van Julie Miller ook nog covers van Has Been van Shannon Wright en het vooral van Suzie Quatro (!) bekende The Wild One, maar zowel Jade Jackson als Aubrie Sellers dragen ook zelf een aantal uitstekende songs bij aan het album van het duo. Breaking Point doet zeer uitzien naar meer solowerk van Jade Jackson en Aubrie Sellers, maar ook het debuutalbum van dit gelegenheidsduo smaakt wat mij betreft naar meer. Erwin Zijleman

De muziek van Jackson+Sellers is ook verkrijgbaar via de bandcamp pagina van het Amerikaanse duo: https://jacksonsellers.bandcamp.com/album/breaking-point.


Breaking Point van Jackson+Sellers is verkrijgbaar via de Mania webshop: