12 januari 2021

Trevor Beld Jimenez - I Like It Here

Trevor Beld Jimenez is een van de best bewaarde geheimen van de Californische muziekscene en laat op zijn eerste soloalbum de zon uitbundig schijnen met onweerstaanbaar lekkere songs
De naam Trevor Beld Jimenez deed bij mij niet direct een belletje rinkelen, maar ik blijk toch aardig wat albums in mijn bezit te hebben waarop zijn songs zijn te vinden. Op zijn eerste soloalbum duikt de Amerikaanse muzikant diep in de archieven van de Californische popmuziek uit de jaren 70. Folkrock, countryrock en pop worden aan elkaar gesmeed in songs die de zon uitbundig laten schijnen. Het klinkt allemaal heerlijk harmonieus en melodieus, maar Trevor Beld Jimenez schrijft ook geweldige songs, die prachtig worden uitgevoerd door een flink aantal bevriende en gelouterde muzikanten. Echt een heerlijk album om de boel wat op te vrolijken de komende tijd.


De Amerikaanse muzikant Trevor Beld Jimenez ken je misschien van de bands Franklin For Short, Tall Tales & The Silver Lining en Parting Lines, die met zijn drieën goed zijn voor een fatsoenlijk stapeltje albums. Het zijn albums die zich naar verluidt vooral bewegen op het terrein van de countryrock en de folkrock en dat zijn genres die ik normaal gesproken redelijk goed volg. 

Deze bands van Trevor Beld Jimenez ken ik echter geen van allen en het is alleen te danken aan het beperkte aantal releases van het moment dat zijn eerste soloalbum deze week op mijn stapel terecht kwam. Daar ben ik blij mee, want I Like It Here is een bijzonder aangenaam album. 

Net als de bands van Trevor Beld Jimenez past ook zijn eerste soloalbum in de hokjes folkrock en countryrock. Het is folkrock en countryrock die ruimhartig is overgoten met invloeden uit California en dan met name uit het zuiden van The Golden State. Dat is ook niet zo gek want Trevor Beld Jimenez kreeg de Californische popmuziek met de paplepel ingegoten en woont momenteel in Los Angeles. 

Op zijn eerste soloalbum eert de Amerikaanse muzikant de muziek waar hij mee opgroeide. I Like It Here is een album dat van de eerste tot de laatste noot de sfeer van de jaren 70 ademt. Het is een album dat nadrukkelijk put uit de archieven van de Amerikaanse folkrock en countryrock en die van de popmuziek zoals die in de jaren 70 in de Amerikaanse staat werd gemaakt. 

De muzikant uit Los Angeles maakte zijn eerste soloalbum met flink wat bevriende muzikanten, onder wie leden van de geweldige band GospelbeacH. Dat is wel een band die ik goed ken, maar ik was vergeten dat Trevor Beld Jimenez ook in deze band een voorname rol speelt, al noemt AllMusic.com hem vreemd genoeg niet als een van de leden van de band. 

I Like It Here is zoals gezegd een album dat af en toe zo lijkt weggelopen uit de jaren 70. Uit dit decennium hoorde ik, zeker bij eerste beluistering, vooral invloeden van The Eagles. Het gitaarwerk doet meer dan eens denken aan de albums van The Eagles en ook de wijze waarop Trevor Beld Jimenez steeds weer weet te betoveren met honingzoete melodieën herinnert aan de muziek van een van de grootste bands die California ooit voortbracht. 

I Like It Here schiet gelukkig ook allerlei andere kanten op, maar tijdloos blijft het. I Like It Here is zo’n typisch feel-good album dat 36 minuten goed is voor een glimlach, maar de geweldige popliedjes van de muzikant uit Los Angeles blijven ook bijzonder makkelijk en bijzonder lekker hangen, waardoor beluistering van het eerste soloalbum van Trevor Beld Jimenez een steeds aangenamere luisterervaring wordt. 

Hier en daar heeft de singer-songwriter uit Los Angeles zijn muziek misschien net wat teveel opgepoetst, maar zolang I Like It Here driftig strooit met de zonnestralen die we zo missen op het moment, vergeef ik het Trevor Beld Jimenez graag. 

Waar ik bij eerste beluistering veel van The Eagles hoorde, hoor ik inmiddels, vooral vanwege de zang, ook flink wat van Tom Petty; ook al geen vergelijkingsmateriaal waarvoor Trevor Beld Jimenez zich hoeft te schamen. Laat I Like It Here uit de speakers komen op een koude en donkere winteravond en de Californische zon verlicht en verwarmt de woonkamer op bijzonder aangename wijze met een stel uitstekende songs. Heerlijk. Erwin Zijleman

De muziek van Trevor Beld Jimenez is ook verkrijgbaar via bandcamp: https://curation-records.bandcamp.com/album/i-like-it-here.


I Like It Here van Trevor Beld Jimenez is verkrijgbaar via de Mania webshop: