17 juli 2024

Too good to be forgotten: Andrea von Kampen

Het maken van een lijstje met de beste albums van 2024 bewaar ik voor het einde van het jaar, dus Kacey, Taylor, Billie, Beth, Faye en Arooj komen later, maar halverwege het jaar vraag ik wel aandacht voor een aantal albums die ik hoog heb zitten, maar die wel wat weer aandacht hadden verdiend. Onder het mom 'too good to be forgotten' vandaag aandacht voor Sister Moon van Andrea von Kampen.


De Amerikaanse singer-songwriter Andrea von Kampen heeft met Sister Moon een uitstekend album afgeleverd, waarop ze nadrukkelijk haar eigen weg kiest en de aandacht trekt met een mooi en veelzijdig stemgeluid
Het is dringen in de diverse genres waarin jonge vrouwelijke singer-songwriters aan de weg proberen te timmeren. Andrea von Kampen bindt vanuit Lincoln, Nebraska, de strijd aan met de vele vrouwelijke folky singer-songwriters van het moment en doet dit met een eigen geluid dat afwijkt van de mainstream in het genre. Sister Moon is een tijdloos ingekleurd album met een hoofdrol voor akoestische gitaar en piano en het is een album met een serie uitstekende songs. Het zijn aansprekende songs, die nog wat aansprekender worden door de bijzonder mooie stem van Andrea von Kampen, die met veel gevoel en met veel expressie zingt op dit album dat ruimschoots boven het maaiveld uit steekt.

Lees de hele recensie en beluister het album hier: