02 oktober 2015

Artie: Myles Sanko - Born In Black & White

Actie: 
Wil je zondag naar het concert van Myles Sanko in het Amsterdamse Paradiso of wil je de gesigneerde EP van de Britse soulsensatie in huis hebben? 
Van de promotor mag ik drie keer 2 plaatsen op de gastenlijst voor het concert op 4 oktober in Amsterdam en 3 gesigneerde EP’s weggeven. 
Geïnteresseerd? Mail even naar dekrentenuitdepop@xs4all.nl en geef aan waarin je geïnteresseerd bent.

Ik was precies een jaar geleden erg enthousiast over het debuut van de Britse soulzanger Myles Sanko. 

Op Forever Dreaming koos Myles Sanko afwisselend voor een lekker uitbundig en een wat meer ingetogen soulgeluid en op beide terreinen kon de Brit uitstekend uit de voeten. 

Een jaar voor Forever Dreaming verscheen de EP Born In Black & White en deze is nu opnieuw verschenen en aangevuld met een aantal bonustracks. 

Born In Black & White laat net als Forever Dreaming zowel ingetogen als uitbundigere tracks horen en net als op zijn debuut verrijkt Myles Sanko zijn zowel authentiek als modern klinkende soul met invloeden uit de blues en de jazz. 

Op Born In Black & White sleutelt Myles Sanko nog aan het geluid dat zo fraai vorm kreeg op zijn debuut album, maar desondanks doet de EP in kwalitatief opzicht niet onder voor de grotere broer. Myles Sanko zet ook op Born In Black & White een heerlijk en vaak onweerstaanbaar soulgeluid neer en voegt er vervolgens vocalen aan toe die niet onder doen voor die van de groten in het genre. 

Natuurlijk kijk ik vol verwachting uit naar de tweede plaat van Myles Sanko, maar ook deze tot een volwaardig album aangevulde EP mag er zijn. Of het live net zo goed klinkt als op de plaat is aanstaande zondag te horen. Dan staan Myles Sanko en zijn band immers in het Amsterdamse Paradiso. Ga dat zien en horen. Het laatste geldt ook de twee fraaie platen die Myles Sanko inmiddels op zijn naam heeft staan. Erwin Zijleman

Koop bij bol.com