29 december 2019

Top 10 meest bezochte recensies in 2019


Na mijn jaarlijstje over 2019 is het ook nog wel interessant om te zien welke recensies het afgelopen jaar de meeste lezers trokken op de krenten uit de pop. Het eindresultaat is buiten de nummer 1 op zijn zachtst gezegd verrassend. 

De krenten uit de pop werd het afgelopen jaar ruim 710.000 keer bezocht. De meeste bezoekers gingen naar de hoofdpagina, maar ook de links naar specifieke licenties werden druk bezocht met de onderstaande top 10 als resultaat. 

De nummer 1 is geen verrassing. Het jaarlijstje is over het algemeen met afstand het meest bezochte artikel op mijn BLOG en ook dit jaar is dat het geval. In de top 10 aller tijden van de krenten uit de top staan maar liefst 7 jaarlijstjes (de onbetwiste nummer 1 positie van Rumer kan ik nog steeds niet verklaren).

Buiten de nummer 1 is de top 10 wel verrassend. Op nummer twee staat een boek, wat op de krenten uit de pop niet meer dan een incidenteel intermezzo is. Van de acht albums in de top 10 haalde geen enkel album mijn jaarlijstje, al had het prachtalbum van Tiny Ruins hier wel in moeten staan, misschien zelfs wel in de top 10. En Monotales was eer natuurlijk een van 2018. Bovendien verscheen het merendeel van de albums in de top 10 in de laatste twee maanden van 2019. 

Het zegt verder niet al teveel, maar leuk is het wel. De top 10 over de afgelopen week, maand en jaar en de all-time favourites staan overigens altijd in de zijbalken op de website. Erwin Zijleman

Top 10 meest bezocht in 2019

 1.  Jaarlijstje 2019
 2.  Boek: Leo Blokhuis - Blauwe Zomer
 3.  Nona - Nona
 4.  Tiny Ruins - Olympic Girls
 5.  Mount Eerie with Julie Doiron - Lost Wisdom pt. 2
 6.  Will Johnson - Wire Mountain
 7.  Coldplay - Everyday Life
 8.  Women Sing Waits - Come On Up To The House
 9.  Tindersticks - No Treasure But Hope
10.  Monotales - Kiss The Money And Run