31 december 2021

Most hits in 2021

 

Twee weken geleden publiceerde ik mijn jaarlijstje, maar welke posts werden nu het meest bezocht op de krenten uit de pop het afgelopen jaar? De site houdt dit keurig voor me bij en het eindresultaat is deels verrassend en deels minder verrassend. 

Dat het jaarlijstje over 2021 op de eerste plek staat is niet zo gek. Het is standaard de meest bezochte post van het jaar en het jaarlijstje over 2021 staat sinds gisteren zelfs bovenaan de lijst met de meest bezochte posts sinds de start van deze BLOG.

De hoge notering van het jaarlijstje over 2020 laat zien dat een jaarlijstje ook een aantal weken na publicatie nog druk wordt bekeken, maar opvallender vind ik de tweede plek voor de recensie van het album van Arooj Aftab. Deze recensie trok met name de afgelopen weken veel aandacht en het aantal bezoeken ontplofte na de eerste plek in de jaarlijst van de Volkskrant.

De krenten uit de pop werd sowieso heel goed bezocht in de laatste weken van 2021, want ook de pas in de tweede helft van december geplaatste recensies van de albums van Aeon Station en Thomas Heiner & Anywhen schopten het tot deze top 10. Het album van Aeon Station dook bovendien hoog op in mijn jaarlijstje.

In de top 10 staan vijf albums die uiteindelijk mijn jaarlijstje haalden, waarbij opvalt dat de hele top 3 van de partij is, al bungelen ze wat onderaan deze top 10. Drie albums in het overzicht haalden mijn jaarlijstje niet en dat zijn allereerst de albums van Daniel Lanois en Gerry Rafferty. Beide albums vielen overigens pas op het laatste moment af en zaten nog wel bij mijn beste 75 albums. Het album van Thomas Heiner & Anywhen besprak ik pas toen mijn jaarlijstje al was gepubliceerd. Erwin Zijleman

TOP 10: AFGELOPEN JAAR