01 januari 2024

Happy 2024 !


Het muziekjaar 2023 zit er definitief op. Het was wat mij betreft een prachtig jaar met heel veel mooie en bijzondere albums.Ook 2024 gaat ons vast veel mooie nieuwe muziek brengen. Er zijn al een aantal interessante nieuwe albums aangekondigd, maar het muziekjaar 2024 lijkt wat langzaam op gang te komen, waardoor vergeten albums uit 2023 nog even zullen domineren op de krenten uit de pop.

2023 was ook voor de krenten uit de pop een mooi jaar. Het aantal bezoekers steeg en een aantal recensies werd zo vaak bekeken dat de ranglijst met de meest gelezen recensies aller tijden eindelijk eens werd opgeschut met maar liefst drie nieuwe albums in de top 3. De jaarlijst en het stevig gehypte album van de Rolling Stones had ik wel verwacht, maar de enorme aandacht die mijn recensie van het album van Chappell Roan heeft getrokken was verrassend, al is het maar omdat het album in Nederland compleet is genegeerd.

Ik wens alle lezers van de krenten uit de pop een prachtig 2024 met veel mooie nieuwe muziek!

En hieronder nog de lijst met de meest gelezen recensies van 2023. De teller is vanaf 1 januari altijd wat van slag, maar de stand van 31 december is volgens mij de juiste. Erwin Zijleman

TOP 10: AFGELOPEN JAAR